SAJTOS KIFLI - melyet a családom csak úgy hív, hogy"KLOZÁN" :))
sponsored links
Belül a margarinos "kenceficétõl" nagyon puha, kívül pedig a sajttól finom ropogós!!
Körülbelül 10 évvel ezelõtt volt sláger nálunk ez a sajtos kifli, aztán a tengernyi receptnek köszönhetõen háttérbe szorult. De mivel észrevettem, hogy Milán imádja a kelt tésztáimat (is) - olyan élvezettel és jóízûen tudja majszolgatni - emiatt elõvettem a régebbi receptjeimet is, és eszembe jutott, hogy ezt a kiflit mennyire szerettük, ezért esett a választás erre > amit Mi csak egyszerûen "klozán"-nak hívunk. :D A nevét a croissant szóból és az egyik nagynéném nevébõl vegyítettük össze a férjemmel, mert amikor mentünk hozzájuk látogatóba/vendégségbe, szinte mindig ezzel a kiflivel kínált minket, ráadásul a nevét olyan furcsán ejtette ki. :))) Így lett nálunk a sajtos kiflibõl "klozán". :D
Hozzávalók:
- 50 dkg finom liszt
- 50 dkg rétes liszt
- 2 dl olaj
- 10 dkg élesztõ
- 6 dl tej ...